9 tips til en perfekt renovering af badeværelset

9 tips til en perfekt renovering af badeværelset

Paul udfører hvert år mindst 8 renoveringer af badeværelser. "Flere og flere mennesker foretrækker et walk-in brusekabine fremfor et traditionelt brusebad", siger Paul: "Et barrierefrit bad kræver mindre vedligeholdelse, er mere sikker og æstetisk mere imødekommende. Selv om jeg har en masse renoverings erfaring, er hvert nyt projekt en udfordring. For at sikre mine kunders tilfredshed vælger jeg kun at bruge produkter og materialer af høj kvalitet."

Vandlækage
“Den største risiko er helt sikkert vandlækage.” ‘Lækage opstår, når der gåes på kompromis med kvaliteten af produkter, eller når en installation ikke udføres i overensstemmelse med gældende regler og forskrifter.” Det er oplagt, at selv den mindste lækage kan forårsage større skade. Paulus forklarer: “Jeg har stødt på mange situationer, hvor vandskader på badeværelset og loftet under badeværelset opstod på grund af et defekt (installeret) bruseafløb.”

Et andet vigtigt aspekt er kloaksystemet. Når du støder på ældre rør under renovering af badeværelset, skal du udskifte rørene. Ved at gøre det udelukker du eventuelt rørlækager i fremtiden.

“For at sikre et nyrenoveret badeværelse mod vandlækage anvender Paul følgende regler”

1. Vælg et brusebad af høj kvalitet

En gennemsnitlig brusehoved udleder ca. 12 liter vand pr. minut, med en standard bruseforløb på ca. 10 minutter, løber det op i 120 liter vand. Med en husstand på fire personer er det omkring 480 liter. Derfor er det vigtigt at vælge et pålideligt og holdbart bruseafløb, der giver en tilstrækkelig vandafledning. De fleste badeværelser bliver renoveret hvert 15.-20. år, så et bruseafløb skal holde lige så længe eller endnu længere. “Jeg har fundet en producent af bruseafløb, som jeg har arbejdet med i årevis. Deres produkter er lavet af højkvalitetsmaterialer som rustfrit stål og antibakteriel ABS plast. Disse produkter har også en høj holdbarhed takket være omfattende test.”

2. Kvalitetsmærker og certifikater

Certifikater og kvalitetsmærker sikrer, at et produkt opfylder specifikke krav. Dette giver ekstra tryghed at have et godt produkt. Desværre forekommer det, at disse mærker og certifikater er forfalsket og / eller udstedt af organisationer, der ikke har beføjelse til at gøre det. “Jeg læser altid leverandørens eller producentens vilkår og betingelser. Hvis der opstår et problem, er jeg nødt til at være sikker på at have deres støtte.”

3. Installer efter gældende foreskrifter

“Når jeg vælger et brusebafløb, sørger jeg for, at det er i overensstemmelse med de lokale bygningsregler, som i EU er EN 1253-standarden. Iflg. EN 1253 skal et bruserafløb have en 50 mm vandlås.”

4. Garanteret sikkerhed med en langsigtet garanti

Når du har købt et produkt, har du i henhold til købeloven krav på et funktionsdygtigt produkt. Produktet skal opfylde dine forventninger. Hvis det er indbygget i et badeværelsesgulv, så skal det holde mindst lige så længe som badeværelset selv. Hvis dette ikke er tilfældet, har du at gøre med et defekt produkt. Når du vælger et billigt bruseafløb med manglende garanti (kort eller slet ingen garanti), bør det ikke være nogen overraskelse, at dette produkt sandsynligvis vil blive defekt, og at producenten udelukkende er interesseret i at lave hurtige penge og tilbyder ingen service. Paul forklarer: “Hvis et badeværelse har en levetid på mindst 10-15 år, og brusebadet er indbygget i gulvet, giver en pålidelig producent dig mindst 10 års garanti. Jeg vælger også bruseafløb med vandbeskyttelsessystemet (WPS). Dette er en færdigmonteret tætningsmembran, der er fastgjort til afløbet, hvilket giver nem vådrumssikring og dermed en 10 års garanti på vandtæthed!”

5. Nem installation

“Installering af et bruseafløb skal være enkelt. Det betyder, at du ikke skal samle mange dele før installationen. Generelt, jo flere dele du har, desto større er risikoen for fejl under montagen. Derfor foretrækker jeg bruseafløb med præmonteret afløb og rist. Det er også vigtigt at have en overskuelig og opdateret installationsguide og / eller video.”

6. Vådrumssikring på badeværelset

Vådrumssikring gælder ikke kun for brusekabinen, men også på det øvrige af badeværelset. Det er muligt, at vand trænger gennem revner eller brud i fliserne. »Jeg bruger en selvklæbende tætningsmembran (SAM) til at skabe et vandtæt lag under flisegulvet. Ved at vælge et SAM-system kan jeg sikre et 100% vandtæt rum, hvad enten det er et nyt byggeri eller renoveringsprojekt.

7. Bruseafløb med sekundær afvanding

“Anvendelse af gulvafløb med sekundær afvanding er en anden god måde at skabe ekstra sikkerhed på. Ved sekundær afvanding kan det vand, som evt. trænger gennem silikone fuger, flise fuger eller knækkede fliser stadig afledes igennem bruseafløbet. Sørg for, at du vådrumssikrer hele vådområdet ved hjælp af en certificeret vandtætningsmembran.”

 8. Elastisk tætning

En vandtæt forbindelse mellem dræn og flisegulv er en anden vigtig del af at gøre et badeværelse vandtæt. “Du kan opnå dette ved at bruge en fleksibel silikone som EasySillicon,” rådgiver Paul. “Tætningen skal være fleksibel, fordi et bruseafløb udført i rustfri stål kan udvides og formindskes på grund af temperaturændringer.” Hvis der anvendes en ikke-elastisk fuge, kan der opstå en revne, som forårsager lækage. “Jeg anbefaler at følge producentens instruktioner. Udførelse af elastisk tætning er et håndværk, og tætningen skal holde i lang tid. Det betyder, at fugemasse og fuger skal forblive i god stand gennem årene. Lækage på grund af dårlige forsegling eller dårlig vedligeholdelse er generelt ikke dækket af forsikringen.”

 

9. Nem vedligeholdelse og rengøring

“Jeg anbefaler Easy to Clean til rengøring af bruserafløbet. Rengøringsprocessen i et afløbsrør bør være ukompliceret, fordi rengøring skal udføres regelmæssigt for at forhindre tilstopning og for at opretholde optimal afløbskapacitet. Jeg foretrækker et bruseafløb med en aftagelig vandlås, som let kan tages op og rengøres ordentligt. Du skal også have nem adgang til afløbsrøret for at kunne rengøre dette regelmæssigt.”

Når det drejer sig om at installere et bruseafløb, er der mange aspekter, der skal tages i betragtning. Valg af høj kvalitet og dokumenterede produkter anbefales. “Hvis du har spørgsmål vedrørende produkt-, garanti- eller installation, skal du kontakte din leverandør eller producent, og så de kan give dig den rette hjælp.”

Kontakt os
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
World map

Find our website that's made specifically for you

Flag

You are visiting our Global website. Based on your language preferences, you might be interested in our website for , where you can find information about products that are available there.