Barrierefri badeværelser og gulve i sundhedsfaciliteter

Barrierefri badeværelser og gulve i sundhedsfaciliteter

Af hensyn til patienter og medarbejder er der øget fokus på arkitektonisk design i sundhedssektoren, fx på et hospital eller et rehabiliteringscenter. Et vigtigt aspekt er at skabe et sundt og plejende miljø. Et sundt miljø fremmer patientens helbredelse og skaber et behageligt arbejdsklima for medarbejderne.

Bruseafløb og gulvtyper i sundhedssektoren

Et gulv på et hospital bliver udsat for mange ting b.la. kemiske belastninger, fodgængere, rullende trafik og flytning af stole og borde. Gulvbelægningen i sundhedssektoren er normalt et linoleumgulv, vinyl, plaststøbt gulv, PVC eller gummi. Disse gulvtyper er sømløse, elastiske og væsketætte. På grund af sin skridsikker karakter har disse gulvtyper en ekstra fordel under brusebad; patienter er sikre på ekstra greb og er mindre tilbøjelige til at falde på badeværelset.

I denne artikel diskuteres flere gulvtyper og badeværelser, der kan fremme patienternes helbredelse. Når design elementer integreres i sundhedsbygninger skaber det en positiv effekt på patienternes trivsel, taler vi om ‘et helbredende miljø’.

Vigtige faktorer i et helbredende miljø

Flere faktorer spiller en rolle i at skabe et veldesignet helbredsmiljø. Frisk luft, dagslys, planter, ro og rummelige værelser med komfortable badeværelser, og en jævn etage resulterer i mindre stress og en hurtigere helingsproces. Et komfortabelt badeværelse er indrettet med et barriereløs brusebad, der er sikkert.

Et barrierefri badeværelse i sundhedssektoren

Badeværelser inden for sundhedssektoren skal være brugervenligt for kørestolsbruger og let tilgængelige for patienter. Det betyder, at alle hindringer bør fjernes. En barrierefri installation giver mange fordele såsom nem rengøring, ingen tærskel, færre risici for infektioner og en tidsbesparende installation takket være et ensidigt fald af gulvet.

 Gulve med betonbelægning

Gulvbelægninger af beton er sømløs og derfor velegnet til enhver sundhedsbygning på grund af dets udholdenhed og er 100% vandtæt. Denne type gulvbelægning anvendes på badeværelser og i brusekabiner. Det anbefales at bruge en Easy Drain Compact TAF Low i forbindelse denne type gulvbelægning, da afløbet er udstyret med en reduceret TAF-ramme til anvendelse i gulvbelægning fra 3 til 13 mm.

Vinyl gulve

Easy Drain vinyl rende er velegnet til ethvert vinyl gulv og er specielt udviklet hertil. Vinylen kan let fastklemmes mellem risten og den indbyggede del, hvorved en komplet og vandtæt installation opnåes.

Plug-and-play bruser board med indbygget fald

Når du leder efter en komplet løsning med afløb og indbygget flad, så er Easy Board serien fra Easy Drain den optimale løsning. Denne plug-and-play-løsning giver en nem, tidsbesparende installation og enkel vandtætning takket være den selvklæbende membran kaldet SAM. Dette sæt kan bruges til at forsegle brusekabinen eller om nødvendigt hele badeværelset. Easy Boardet har som en bonus 10 års garanti på tætningen i vådområdet.

Mange ting skal tages i betragtning ved tilblivelsen af et ‘helbredende miljø’. Brugen af materialer og genstande, der giver komfort og ro er de første grundsten. Udvælgelse af den korrekte gulvtype og badeværelse giver et behageligt og sundt brusebad. I sidste ende gør implementeringen af de rette komponenter for at hurtigere helbredelse alle glade.

Kontakt os
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
World map

Find our website that's made specifically for you

Flag

You are visiting our Global website. Based on your language preferences, you might be interested in our website for , where you can find information about products that are available there.