Hvordan man installerer et bruseafløb i 10 trin.

Hvordan man installerer et bruseafløb i 10 trin.

Om det er renovering eller en ny konstruktion bruges der lineære bruseafløb i næsten alle moderne badeværelser. Installationen af det lineære afløb – specielt hvad angår Easy Drain – er nemmere end man skulle tro. I denne artikel får du en kort forklaring på, hvordan man installerer et bruseafløb i 10 trin.

For at opnå det bedst mulige resultat bedes du læse installationsguiden omhyggeligt, fordi de specifikke instruktioner afhænger af, hvilket afløb det drejer sig om. Vianbefaler at installationen udføres af professionelle under hensyntagen til gældende bygningsregulativer.

1. Vælg placering

Et lineært bruseafløb kan installeres på forskellige måder – enten monteret op ad væggen (1-sidet eller 3-sidet) eller frit i gulv (evt. mellem to vægge). Sørg for at installere den rigtige type bruseafløb til den placering du har valgt. Uanset hvor bruseafløbet bliver installeret er det nødvendigt at etablerere det nødvendige fald mod afløbet for at være sikker på at alt vandet ledes væk. Hvis faldet mod bruseafløbet ikke er tilstrækkeligt eller ikke eksisterende, vil vandet ikke kunne løbe tilstrækkeligt hurtigt væk, hvilket det resulterer i oversvømmelse i badeværelset.

Øverst: væginstallation – Nederst: installation frit i gulv

2. Forbered dit arbejdsområde

Før du starter på installationen bedes du sørge for at gulvet og arbejdsområdet er rent. En anden vigtig ting er sikring af, at der ikke kan komme skidt i afløbet under monteringen. Beskyt afløbet med den (foldede) fabriksmonterede tætningsdug eller et stykke stof. Forud for monteringen skal rådene omkring dette gives til håndværkeren. Sørg for at videregive komplette monteringsvejledninger.

Lineært bruseafløb med foldet tætningsdug

3. Udregn højden på bruseafløbet

Først skal du fastlægge bruseafløbets højde. Husk at fliserne skal lægges i niveau med eller 1 mm højere end den øverste kant af gulvafløbet for at sikre optimal afledning af vandet. Ved beregning af den samlede højde skal du tage højde for: flisetykkelse, fliseklæb og nivelleringslag.

Tip: Check installationshøjden, så du vælger det rigtige bruserafløb til dit projekt.

Total installation depth

4. Placering af indbygningssættet

Efter at have skabt plads til bruseafløbet, skal indbygningssættet placeres, justeres og nivelleres ud. Dette kan gøres ved hjælp af de højdejusterbare monteringsfødder.

Tip: Vægmodeller leveres med et specielt monteringsbeslag til anvendelse mod væggen.

Nem fastgørelse og nivellering med højdejusterbare fødder

5. Tilslutning til afløbsrør

Vi anbefaler at udskifte drænrør med en diameter mindre end 50 mm. Det kan være tilfældet i renoveringsprojekter, hvor der tidligere har været installeret et brusebad.
Forbind først bruseafløbet til drænrøret og sørg for, at drænrøret har en tilstrækkelig hældning. Skyd drænet i samlingen, det er ikke nødvendigt at lime den, da samlingen er tilstrækkelig tæt. Kontroller tætheden af afløbet og forbindelsen til kloakken for at undgå lækager.

Tip: Monter jordafledning på forankringsklipset og sørg for tilstrækkelig ventilation til afløbsrørene.

Check tætheden for at udelukke eventuelle lækager

6. Lav et gulv med hældning

Sørg for en passende hældning på gulvet for at sikre, at vandet løber i retning mod drænet. For at undgå hulrum under bruseafløbet skal du sørge for, at der er nok materiale til rådighed, og at det skaber forbindelse til den øvre kant af afløbets flange.

Tip: Hældning mod afløbet skal være mindst 2% pr. lineær meter.

Hældning mod afløbet

7. Vandtæt installation

Så snart afretningslaget er hærdet, er det tid til at tætne afløbet. Dette kan gøres ved brug af tætningssystemet (WPS). Den præmonterede forseglingsmembran kan foldes ud og efterfølgende limes på afretningslaget ved hjælp af fleksibel tætningspasta som Easy2Seal 2K Rapid, hvorpå arbejdet kan fortsætte efter ca. 90 min!

100% vandtæt med WPS tætningssystemet

8. Montering af fliser

Når du lægger fliser, skal du sørge for at lave en skråning med en minimum hældning på 2% i forhold til afløbet. Det er vigtigt, at fliserne ikke anbringes direkte ind mod afløbet, men med ca. 5 mm friplads til en elastisk fuge.

Tip: Brug vores flise vejledning for at sikre, at der er nok plads mellem fliserne og afløbet.

Skab hældning og gem lidt plads til fuge

9. Tætning af bruseafløbet

Når fliserne er lagt, skal samlingen mellem flisegulvet og bruserafløbet forsegles permanent med et elastisk tætningsmateriale. Overfladerne skal være fri for
mørtel, klæbemiddel og andre vedhæftningsreducerende materialer.

Tip: EasySillicon fås med en rustfri stålfarve, der passer perfekt til afløbet og fliserne.

Påfør et elastisk tætningsmiddel mellem fliser og bruserafløbet

10. Placer risten

Når tætningen er tørret, kan bruseafløb rengøres, hvorefter den højdejusterbare rist placeres og tilpasses efter flisetykkelsen.

Tip: Easy Drain TAF-modeller (Tile Adjustable Frame) er fuldt justerbare i forbindelse med fliselægningen, hvilket eliminerer gætterier, skaber en færdig kant og sikrer en
perfekt pasform til enhver tykkelse af gulvmateriale.

Nem at justere efter flisetykkelsen

Rengøring og vedligeholdelse

Vandlåsen skal rengøres med jævne mellemrum for at fjerne eventuelt snavs. Vi anbefaler brug af Easy Clean sæt til ugentlig vedligeholdelse og rengøring af bruseafløbet.

Tip: Easy Clean sættet fjerner snavs og andre pletter, der er svært at fjerne og giver afløbet sin glans tilbage.

Nem at rengøre (aftagelig) vandlås
Kontakt os
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
World map

Find our website that's made specifically for you

Flag

You are visiting our Global website. Based on your language preferences, you might be interested in our website for , where you can find information about products that are available there.