Tips til at få et lille badeværelse til ser større ud

Tips til at få et lille badeværelse til ser større ud

I denne artikel giver vi nyttige tips og inspiration til, hvordan du praktisk kan indrette et lille badeværelse, og vi giver eksempler på, hvilke badeværelsesmøbler der skaber mere plads.

Det er helt sikkert muligt at omdanne dine badeværelseideer til virkelighed, fordi selv de mindste rum kan omdannes til et smukt badeværelse. Husk at du har brug for en standardafstand mellem de forskellige elementer for at opretholde tilstrækkelig plads til at bevæge dig på i rummet.

Lille badeværelse

Hvis man har et lille og aflangt badeværelse, anbefales det at placere møbler og de forskellige installationer på den ene side af badeværelset. Når det kommer til design af brusekabinen, vil en walk-in brusekabine af glas optisk forstørre rummet. Anvend også flere farvenunacer og tilføj forskellige typer materiale for at pånå et iøjnefaldende resultat.

Kvadratisk badeværelse

Hvis badeværelset er kvadratisk, kan du vælge et badeværelse arrangement på begge sider. For eksempel en walk-in brusekabine på den ene side og en håndvask og bad på den anden side. Husk at have fokus på afstanden i det frie gangområde, som er ca. 70 centimeter. Der vil i mange showrooms være mulighed for at få lavet tegninger af dit drømme badeværelse.

Valg af badeværelsesmøbler

Alle indretninger starter ved at træffe nogle valg. Har du virkelig brug for et karbad? Hvor mange personer bruger håndvasken på samme tid? Nyder du at have masser af plads i brusebadet? Svarene på disse slags spørgsmål giver et klart billede af de nødvendige sanitære møbler. Hvis du finder det svært, så kan det være en god ide at lave en liste, hvor du prioterer alle dine ideer og ønsker. Drøm stort, men husk at have realistisk design i tankerne.

Walk-in brusekabine

Vælg en walk-in brusekabine med glasdøre. På de fleste badeværelser er badet installeret bagerst i badeværelset. Dette giver det mest rummelige layout samt plads til at installere en walk-in brusekabine. En yderligere fordel ved at have en walk-in brusekabine er den barrierefri indgang dertil.

“Opbevaring i badeværelse er vigtigt, når du har et lille badeværelse”

Opbevaring på badeværelse

Opbevaring er ekstra vigtigt, når du har et lille badeværelse. Derfor er det vigtigt at udnytte alle muligheder. Et eksempel på en effektiv løsning til opbevaring er en indbygget niche i væggen. Denne løsning giver dig mulighed for at udnytte den ekstra plads der er i dine vægge. Du kan placere en væg niche i enhver form for badeværelse væg, uanset om det er i brusebad, over badekar eller ved siden af håndvasken. Når du vælger T-BOX’en, kan du omdanne badeværnets niche til et blikfang ved at anvende en flise med en anden farve. Hvis du vil skjule nichen for at skabe et mere enkelt og let udtryk, skal du sørge for at bruge samme flise eller materiale som din badeværelse væg. En toiletbørsteholder, toiletpapirholder og affaldsbeholder kræver også ekstra lagerplads.

ESS tilbyder forskellige opbevaringsløsninger til indbygning i væggen. Ligesom nicherne til brusekabinen kan din toiletbørste og papirholder indbygges i væggen. Afhængigt af din præference kan du endda skjule nicheen med din badeværelsesflise, hvilket skaber et usynligt sted til opbevaring af f.eks. en toiletbørsteholder.

Lyset på badeværelset

Dagslys får et lille badeværelse til at se større ud. Endvidere er det dejligt at nyde dagslys i dit badeværelse. Hvis der ikke er mulighed for at lukke dagslyset ind via et vindue, så kan et vindue over døren give lidt af den samme effek, forudsat at der fra det tilstødende lokale er tiltrækkeligt med dagslys. Derudover kan du vælge en væg niche med LED, der også tilbydes i ESS Containerserien.

Spejle

Tilføjelse af et stort spejl i et lille badeværelse skaber optisk mere plads. ESS spejlet er en fantastisk løsning til at tilføje mere plads og lys. Du kan justere lysstyrken og farven på lyset. Derudover har ESS spejlet et varmeelement, bluetooth musikafspiller og et forstørrelsesafsnit til lægning af make-up.

Store badeværelse fliser

Store fliser får et værelse til at se roligere og optisk større ud på grund af større flader med færre fuger. Brug derfor kun små fliser som en detalje. Fliserne i badeværelset skal skabe ro, så derfor er valget af fliser vigtig. Som nævnt tidliger er en walk-in brusekabine en god og praktisk løsning. Sammen med store fliser anvendes et lineær afløb. Sørg for at placere drænet mod væggen. Ønsker du at skabe et usynligt afløb skal du vælge et afløb med rist til ilægning af flise

Neutrale farver og teksturer

Vælg en neutral basisfarve og kombinere dette med komplementære farver. Anvendelsen af beton på både gulvet og væggen i neutrale farver (dvs. sand) får rummet til optisk at virke større og giver en afslappende og varm atmosfære. Brugen af farver og materialer på gulv og vægge er vigtigt for en rummelig effekt. Hvis du foretrækker mørke gulvfliser, er du stadig i stand til at skabe mere plads ved at vælge lyse vægfliser.

Der er muligheder nok for at omdanne et lille badeværelse til et godt designet badeværelse. Kreative opbevaringsløsninger, gennemtænkt brug af lys på badeværelset, valg af brusekabine, brug af neutrale farver og store fliser er alt sammen med til at skabe dit drømme badeværelse.

Kontakt os
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
World map

Find our website that's made specifically for you

Flag

You are visiting our Global website. Based on your language preferences, you might be interested in our website for , where you can find information about products that are available there.