Sådan laves vådrumssikring på dit badeværelse i 10 trin

Sådan laves vådrumssikring på dit badeværelse i 10 trin

Tætningsløsningen (SAM) er et revolutionerende nyt system til vådrumssikring af dit badeværelse og brusebad. Dette selvklæbende system giver nem og sikker vandtætning med 10 års garanti på tæthed. Desuden kan det anvendes på et utal af overflader såsom beton, cement belægninger, tørbeton, eksisterende fliser, gipsplader og træ.

Hvorfor vælge selvklæbende frem for traditionel flydende vådrumssikring?

Virker på enhver overflade

Sealing Solution er et revolutionerende tætningssystem baseret på elastisk skumteknologi. Den selvklæbende tætningsmembran kan limes direkte på væg- og gulvoverflader uden brug af flydende tætningsmateriale. Ydersiden er fleece belagt med en antibakteriel film og giver en ideel basis overflade til alle flisetyper. Sealing Solution er en ideel løsning til vådrumssikring af badeværelset.

Foretrukket af fagfolk

De fleste fugtrelaterede skader skyldes en ukorrekt installation af væskeforseglede tætningsmembraner, afløbssystemer og spændinger mellem væg og gulv. Med det patenterede Sealing Solution SAM tætningssystem undgås fugtskader ved brug af fleece-fri zoner.
Disse zoner stopper kapillær bevægelse af fugten og sikrer en 100% vandtæthed. Tætningsløsningen er certificeret i henhold til: ab (P) og ANSI 18110. Systemet er udviklet med mere end ti års erfaring inden for sanitets industrien og foretrækkes af professionelle montører og fliselæggere verden over.

Flere unikke fordele

 • Tidsbesparende installation (Ingen tørretid / sparer 2 timer)
 • Fliser kan lægges med det samme
 • Egnet til alle bygningsmaterialer
 • Der kræves ikke yderligere tætning
 • Hurtig, direkte forarbejdning
 • 100% tæthedsgaranti
 • Høj elasticitet forhindrer brud
 • Øjeblikkelig, høj klæbekraft (20 ton / m²)
100% vandtæt tætningsmembran

[10 Steps] Vådrumssikring af dit badeværelse med Sealing Solution (SAM)

Uanset om det er renovering eller nybyggeri, er vandtætning nødvendig i alle typer af badeværelser eller vådområder. Her finder du en kort forklaring på, hvordan du tætner dit brusebad og / eller badeværelse i 10 enkle trin.

Før installationen skal installationsvejledningen og evt. særlige forhold tales igennem  med fliselæggeren. For at opnå det bedst mulige resultat, læs venligst denne vejledning omhyggeligt. Vi anbefaler, at installationen fortrinsvis udføres af uddannede fagfolk i overensstemmelse med bygningsreglementet.

Selvklæbende membran kan anvendes direkte på disse materialer

 


FORBEREDELSE: OPMÅLING AF OMRÅDET OG VALG AF SÆT

Sealing Solution (SAM) fås i forskellige sæt afhængigt af størrelsen på det område, du skal vådrumssikre. Mål området op og afgør, om du vil vådrumssikre bruseområdet eller det komplette badeværelse. Pakningerne L-væg og U-væg er beregnet på en bruseniche med henholdsvis 2 og 3 vægge. Andre pakninger bruges primært til vådrumssikring af hele badeværelset. Disse sæt kan også bruges sammen med Shower Boards, og giver en sikker og nem installation.

 • L-væg (rækker til 7,5 m² fliser)
 • U-væg (rækker til 9,75 m² fliser)
 • Seal set 5 m² (rækker til 17,5 m² fliser)
 • Seal sæt 7,5 m² (rækker til 19 m² fliser)
 • Seal sæt 10 m² (rækker til 23 m² fliser)
Hvert sæt indeholder alle de dele, du har brug for

Trin 1: Kontrollér overfladens vedhæftningsevne

Før du installerer, anbefales det at teste membranens bindeevne ved at påføre en lille teststrimmel (medfølger) på overfladen. Fjern beskyttelsesfolien fra halvdelen af teststrimlen og fastgør den på væggen. Tag fat i nederste del af strimlen og ryk nedad.

Valgmulighed 1: Hvis teststrimlen rykker sig, når der anvendes nedadgående trækkraft, er det nødvendigt at forbehandle overfladen med primer for bedre vedhæftning, inden installationen fortsættes.

Valgmulighed  2: Hvis teststrimlen sidder fast, kan du bruge tætningssystemet uden primeren.

Primer: Påfør primeren forsigtigt med en spray afstand på ca. 20 cm fra overfladen. Afhængig af materialet skal det lufte i 5 til 15 minutter. Beskyt den sprøjtede overflade mod fugt, støv osv.

Brug teststrimlen til at kontrollere vedhæftning

Trin 2: Rengør arbejdsområde

Før du starter installationen, skal du kontrollere om gulv og vægge er rene. For at opnå optimal binding skal alle overflader være rene og fri for vedhæftnings reducerende stoffer (fx støv, syre, fedt). Sørg for, at gulvet er helt fedtfrit og tørt.

Rengør grundigt inden start

Trin 3: Anvend hjørne stykker

Start med at sætte hjørnestykkerne fast. Sørg for, at du dækker alle hjørnerne ved hjælp af de medfølgende indvendige- og udvendig hjørne stykker. Det er muligt at forkorte disse hjørne stykker ved at skære dem til den ønskede størrelse. Fjern først folien fra bunden og påfør hjørnet til gulvet. Derefter fjernes folien fra andre dele og påsættes væggen. Tryk dem fast og fjern eventuelle luftlommer med spartlen. Hjørne stykkerne er grundlaget for en vandtæt installation.

Tip: Brug udjævnings spartlen til at lægge et konstant tryk på tætningsmembranen, mens du påfører den på væggene / gulvet for at fjerne eventuelle luftlommer under membranen.

Dæk alle hjørner ved hjælp af indvendige og udvendige hjørnestykker

Trin 4: Anvend tape til hjørner og kanter

Dæk alle kanter/hjørner med kantforseglingsbåndet. Fjern beskyttelsesfilmen, tryk det fast og fjern luftlommer ved hjælp af spartlen. Det er vigtigt, at kantforseglingsbåndet overlapper hjørne stykkerne..

Tip: Fjern altid beskyttelsesfolien, når tætningsmembranen, manchetter til rørgennemføring og tætningsbåndet påføres. Vær også forsigtig med ikke at beskadige membranen, mens du fjerner folien.

Kantbåndet skal fuldstændigt overlappe hjørne stykkerne

Trin 5: Vandtæt VVS-fittings

Brug de medfølgende vægmanchetter til at forsegle alle rørsystemer og rørgennemføringer. Sørg for, at overgangen mellem væggen og røret er fri for gips / gipsrester, inden manchetten påføres. Sættet omfatter forskellige manchet størrelser som DN50, DN100 og 1/2 “. Brug spartlen til at presse alle luftbobler og rynker fast.

Sørg for, at overfladen er ren før påsætning

Trin 6: Væggen påføres membran

For at påføre tætningsmembranen skal du fjerne ca. 10 cm beskyttelsesfolie på bagsiden og arbejde oppefra og ned samtidig med at folien fjernes. Påfør altid membranen fra top til bund og sørg for at den overlapper kanttætningsbåndet. En ny bane tætningsmembran påføres oven på det mørkfarvede (5 cm / 2 ” bredt) nonfleece lag fra en anden membran. Brug spartlen til at sikre, at membranen påføres korrekt og eventuelle luftlommer fjernes. Vær igen forsigtig med ikke at beskadige membranen, mens du fjerner folien.

Markér og udskær små huller til VVS-armaturer

Trin 7: Tilpasning og efterbehandling

Tilpasning: For at reparere eller fortsætte med tætningsmembranen, læg noget kantforseglingstape under banen og sørg for at denne overlappes af det næste membranstykke.

Afslutning: Brug efterbehandlings tape til at dække den sidste strimmel af non-fleece materiale.

Brug kantforseglingstape til at fortsætte eller reparere en tætningsmembran bane

Trin 8: Gulvet påføres tætningsmembran

Afslut med tætning af gulvet i bruseområdet og / eller badeværelsesgulvet. Ved tætning af bruseområdets gulv skal man sørge for, at tætningsmembranen fuldstændigt dækker bruseafløbet og sørg for tilstrækkelig overlapning mellem tætningsmembranerne.

Vigtigt: Vandtæthed garanteres ikke, hvis tætningsdugen dækker bruseafløbet. Vær også opmærksom på, at der er nok plads tilbage omkring det lineære bruseafløb (50 mm).

Membran skal overlappe bruseafløbet

Trin 9: Fritlæg bruseafløbet

Når vådrumssikringen i badeværelset er afsluttet, skal du forsigtigt klippe for at fjerne tætningsmembranen, der dækker bruseafløbet, hvorved renden åbnes.

Åbn bruseafløbet

Trin 10: Færdig vådrumssikring. Start med fliserne!

Fliser kan sættes direkte på tætningsmembranen med et fleksibelt fliseklæbemiddel. Læs mere om installationen af bruseafløbet i de tilhørende montageanvisninger eller se vores monteringsguide til bruseafløbet.

Fliser kan påføres direkte
Kontakt os
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
World map

Find our website that's made specifically for you

Flag

You are visiting our Global website. Based on your language preferences, you might be interested in our website for , where you can find information about products that are available there.