Sådan laver du en vægniche i dit badeværelse

Sådan laver du en vægniche i dit badeværelse

Uanset om det er renovering eller nybyggeri, er vægnicher en god måde at skabe mere plads på dit badeværelse. En niche- eller brusehylde er nem at installere og giver den perfekte opbevaringsløsning til dit badeværelse. I denne artikel finder du en kort forklaring på, hvordan du installerer en væg niche i dit badeværelse.

For at opnå det bedst mulige resultat, skal du læse installationsvejledningen til vægnichen grundigt, fordi de nøjagtige instruktioner er specifikke for den enkelte model af vægniche. Vi anbefaler, at montagen af en vægniche udføres af uddannede fagfolk i overensstemmelse med bygningsreglementet.

1. Bestem placering og udskær hulrum

Placer indbygningssættet i den ønskede position. Vi anbefaler at installere nichen i midten af de to monteringsbeslag (hvis muligt). Marker derefter konturerne eller skærelinjerne på væggen ved hjælp af en blyant. Skær forsigtigt hulrummet ud med en sav- eller vinkelsliber. Sørg for, at du har tilstrækkelig vægtykkelse til at anvende nichen. Vores  vægnicher er tilgængelige med 10 cm og T-box også med 14 cm’s dybde.

2. Rengør arbejdsområdet og påfør tætningsmiddel

Før arbejdet påbegyndes, skal du kontrollere om arbejdsområdet er rent. Sørg for, at overfladen er ren og fri for mørtelrester. Påfør tætningsmiddel på væggen for at fastgøre indbygnings sættet. Herefter indsættes indbygnings sættet for at muliggøre en komplet vandtæt installation.

3. Påfør selvklæbende vandtætningsmembran

Sørg for, at alle overflader er rene og fri for stoffer, som hindrer vedhæftningen (fx støv, syre, fedt), inden påføring af tætningsmembranen. Start med påsætning af den lodrette selvklæbende membran og afslut med den vandrette membran, så membranerne overlapper hinanden.

4. Påfør tætningsmiddel

Næste trin er at påføre vådrumssikring ovenpå de fleksible selvklæbende tætningsmembraner. Vi anbefaler at du bruger Easy2Seal 2K Rapid, fordi der kan arbejdes videre efter ca. 90 min

OBS! Når du installerer en T-BOX eller C-BOX væg niche, anbefaler vi dig at følge trinene i installationsmanualen, før du påklæber strimlerne af tætningsbånd. Disse vægnicher har en variabel installationsdybde og skal justeres i overensstemmelse dermed.

5. Opsætning af fliser

Når vådrumssikringen er tør kan der opsættes fliser på væggen omkring nichen. Fliserne må overlappe flangen på indbygnings sættet.

OBS! Når du installerer en T-BOX (flise) væg niche, skal du fjerne beskyttelsesfilmen og sørg for, at den maksimale flisetykkelse er 13 mm.

6. Indsæt væg niche

For fixering af vægnichen påføres fugemasse på bagsiden af væg nichens flanger inden det indsættes i indbygnings elementet.

Opret nemt mere opbevaringsplads

Hvis du planlægger at ombygge dit eksisterende badeværelse for at få mere plads, er det oplagt at opsætte en væg- eller brusenicher i dit nye badeværelse. Disse unikke designs til badeværelset kan tilpasses til stort set alle badeværelser – lige fra det mindste badeværelse til det største og mest luksuriøse.

Velegnet til gipsvæg og massiv væg

Væg nicherne fra Container serien kan placeres i både gipsvæg og massive vægkonstruktioner og kan bruges i eksisterende vægkonstruktioner samt nybyggede vægge.

Forskellige farver og finish

Brusenicher og vægnicher kommer i mange forskellige farver og overflader, så det er nemt at vælge et design, der er perfekt til dit hjem. Uanset om du vælger den tidløse elegance af rustfrit stål, den undertrykte elegance af hvid og creme eller det unikke moderne udseende af antracit, vil dit badeværelse få et helt nyt udseende, og du kan nyde resultaterne hver gang du tager et brusebad.

Uendelige muligheder

Vægnicherne er tilgængelige i en række forskellige størrelser og designs, hvilket gør det nemt at tilpasse denne unikke opgradering til dit eksisterende rum. Uanset om du vælger skønheden i en kantet (BOX) niche, den klassiske stil i en kantløs (C-BOX) forsænket væg niche eller alsidigheden af et flisebelagt, kantløst (T-BOX) design, er vi ikke i tvivl om at du bliver tilfreds med resultatet. Vægnicherne fra Container-serien er tilgængelige i forskellige versioner:

Kontakt os
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
World map

Find our website that's made specifically for you

Flag

You are visiting our Global website. Based on your language preferences, you might be interested in our website for , where you can find information about products that are available there.